Dutch Cup Snowplanet

Eerste wedstrijd Snowplanet

Vandaag was het dan zover, de eerste wedstrijd van het seizoen. Met 10 Shred Masters, verdeeld over drie categorie├źn, verschenen we aan de start.

Eerst was het de beurt aan de Rookie Men waar Kyro, Stan, Luc, Lars en Vince inzaten. Voor Luc en Lars was het de eerste snowboard wedstrijd ooit, dus een beetje spannend was het wel! Kyro, die dit seizoen voor het eerst start in deze moeilijke categorie, wist de eerste plaats te behalen. Stan kwam door zijn stabiele railtricks en een backside 720 over de grote schans op een mooie tweede plaats terecht.

Daarna volgenden de Senior Men waar Fynn en Niels inzaten. Fynn wist helaas zijn Frontside 720 niet helemaal netjes te landen waardoor hij veel punten misliep.0 Niels had een aantal keren tijdens de training een backflip geland, maar had deze nog nooit op een andere schans dan de kleine gedaan. Content na zijn eerste run besloot hij om ook zijn backflip aan het publiek te showen. Vol van adrenaline reed hij direct na de perfecte landing direct na zijn teamgenoten en vergat hij zelfs dat hij zijn run nog moest afmaken.

Na een korte pauze waren de Rookie Dames aan de beurt. Hier deden Sam, Demy en Ziggy mee. Ziggy, 9 jaar oud, is ons jongste lid. Super gemotiveerd reed ze de schans en de box. Sam, die afgelopen week haar Frontside 360 in de training landde, wilde heel graag het publiek laten zien wat ze kon. Haar board werkte hier helaas niet aan mee. Zelfs na verschillende waxbeurten, wilde het niet lukken om genoeg snelheid te krijgen. En toen ze ook nog haar 360 over de kleine schans niet lukte, konden we Sam op geen enkele manier meer opvrolijken. Demy wist de tweede plaats te behalen met een mooie frontside 180 met grab!

Wat een mooie opening van het seizoen en wat leuk om alle snowboard vrienden en vriendinnen weer te zien. Tot snel in de Uithof op 2 oktober!!

Leave a Reply