Information

Programma’s

A-groep        100 trainingen per jaar                3 x per week

B-groep        80 trainingen per jaar                  2 x per week

C-groep        40 trainingen per jaar                  1 x per week

 

De trainingen vinden plaats op maandag, woensdag en vrijdag van 19.00-20.30 uur. Op woensdag is er ook nog een vroege trainingsgroep van 17.30-19.00 uur.

De hierboven beschreven programma’s zijn alle groepsprogramma’s die SHRED Masters aanbiedt. Bij al deze programma’s wordt fysieke training bij een fysiotherapeut aangeraden. SHRED Masters heeft een samenwerkingsverband met Sports Rehab. Sports Rehab is gevestigd in het Roda Stadion en is ook verantwoordelijk voor de begeleiding van de Roda spelers. Samen met SHRED Masters heeft Sports Rehab een programma ontwikkeld dat het best past bij de bewegingen die onze leden moeten maken, de motorische vaardigheden die hiervoor nodig zijn en de krachten die daarbij komen kijken.

Bij de meeste Nederlandse zorgverzekeringen zijn kinderen tot 18 jaar onbeperkt verzekerd voor fysiotherapie. Vraag bij je eigen zorgverzekering na of dit ook voor jou geldt.  De trainingsplanning zal per kwartaal gemaakt worden en verspreid worden via e-mail en WhatsApp.

Trainingsopbouw

Bij de trainingsopbouw gaan wij uit van de freestyle matrix. Deze matrix stelt dat om ver te komen in het freestylen je een stabiele basis moet hebben. Wij gaan daarbij uit van het piramidemodel zoals hieronder weergegeven.

 

piramide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze piramide wordt aangehouden als richtlijn bij het leren van schansspringen. Dezelfde piramide zou gemaakt kunnen worden voor railtricks.

Ieder teamlid van SHRED Masters vult aan het begin van het seizoen een matrix in. Deze matrix geeft de doelstellingen voor dat seizoen weer. Samen met de trainers wordt dan gekeken naar de haalbaarheid van deze doelstellingen. De trainers zelf houden per teamlid een logboek bij om de vorderingen bij te houden. Een voorbeeld van zo’n matrix zie je hieronder.

 

matrix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast deze matrix wordt in het logboek ook een wedstrijdoverzicht bijgehouden. In dit wedstrijdoverzicht staan de behaalde resultaten per Dutch Cup wedstrijd.

Het laatste punt in het logboek is het algemeen doel van het teamlid. We willen weten wat de reden is dat het teamlid bij SHRED Masters zit. Dit kan per deelnemer heel erg verschillen. Zo kan iemand het doel hebben om de beste snowboarder ter wereld te worden. Een ander doel kan zijn, dat het teamlid het gezellig vind om met andere kinderen te snowboarden en af en toe een wedstrijd te doen. Geen enkel doel is goed of fout, maar het is wel een belangrijk punt voor de trainers om rekening mee te houden tijdens de trainingen.

Wil je meer informatie over wanneer we trainen en de kosten per programma? Stuur dan een mailtje naar info@shredmasters.nl