Information

Wie zijn wij?

SHRED Masters is een jeugd snowboardteam gevestigd in Landgraaf. SHRED Masters is ontstaan uit de vraag naar professionele wedstrijdtrainingen in het zuiden van het land. SnowWorld Landgraaf biedt de beste faciliteiten die in Nederland te vinden zijn op wintersportgebied. In 2014 werd SHRED Masters opgericht om jonge snowboarders verder te helpen naar een toekomst in het snowboarden.

Sinds de oprichting is het team gegroeid van 6 tot 24 leden. Het jongste lid is 7 jaar en het oudste lid is 17 jaar. SHRED Masters vult meer en meer de podia bij nationale wedstrijden. Tijdens het afgelopen Nederlands Kampioenschap in Zwitserland, werd SHRED Masters uitgeroepen tot beste Nederlandse freestyle team. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met de Nederlandse Skivereniging en Sports Rehab.

Ondanks het feit dat snowboarden een individuele sport is, staat de teamspirit bij SHRED Masters hoog in het vaandel. Er wordt training aangeboden op verschillende niveaus. Daarnaast wordt, tijdens alle nationale wedstrijden, gezorgd voor wedstrijdbegeleiding.

Het is een uitdaging om als Nederlandse snowboarder door te breken tot het internationale circuit. Naast talent, is ook het kunnen volgen van een intensief en uitgebreid programma, een vereiste. Voor ons Nederlanders betekent dit dat de reguliere trainingen in SnowWorld aangevuld dienen te worden met meerdere weken in de bergen.  Deze buitenlandse trainingsweken zijn echter niet voor iedere talentvolle snowboarder haalbaar, omdat bij veel atleten de financiële middelen ontbreken.

Dit is ook de reden dat wij continu op zoek zijn naar nieuwe partners en sponsoren die ons daarbij kunnen ondersteunen. Het sponsorgeld is bedoeld om ons trainingsprogramma uit te kunnen breiden en te kunnen concurreren met andere nationale en internationale teams.

Snowboarden is een nog relatief jonge sport in Nederland. De Nederlandse Skivereniging (NskiV) is de nationale wintersportbond. Zij trainen verschillende teams, waarin jonge atleten worden voorbereid op het uiteindelijke lidmaatschap van de nationale selectie. Deze teams worden echter alleen getraind in trainingslocaties in het noorden van het land. Wij willen snowboardtalenten in het zuiden van Nederland dezelfde kansen bieden. Wij proberen deelnemers al vroegtijdig kennis te laten maken met het gestructureerde leven van een topsportatleet. Daarmee bereiden wij hen zo goed mogelijk voor op de overstap naar de nationale selectie.

SHRED Masters biedt in tegenstelling tot Club Snowworld een wedstrijdprogramma aan. Bij de selectie van nieuwe leden letten wij erop dat zij voldoen aan ons basisniveau. Dit houdt in dat zij een goede basisvaardigheid op de piste hebben, dat zij een basissprongtechniek hebben en een basishouding op de box.

Vanuit deze basis maken wij voor ieder teamlid een logboek. In dit logboek houden wij bij wat de prestaties van dit teamlid zijn en wat zijn/haar persoonlijke doelstellingen zijn.

Programma’s

A-groep        100 trainingen per jaar                3 x per week

B-groep        80 trainingen per jaar                  2 x per week

C-groep        40 trainingen per jaar                  1 x per week

De trainingen vinden plaats op maandag, woensdag en vrijdag van 19.00-20.30 uur. Op woensdag is er ook nog een vroege trainingsgroep van 17.30-19.00 uur.

De hierboven beschreven programma’s zijn alle groepsprogramma’s die SHRED Masters aanbiedt. Bij al deze programma’s wordt fysieke training bij een fysiotherapeut aangeraden. SHRED Masters heeft een samenwerkingsverband met Sports Rehab. Sports Rehab is gevestigd in het Roda Stadion en is ook verantwoordelijk voor de begeleiding van de Roda spelers. Samen met SHRED Masters heeft Sports Rehab een programma ontwikkeld dat het best past bij de bewegingen die onze leden moeten maken, de motorische vaardigheden die hiervoor nodig zijn en de krachten die daarbij komen kijken.

 

Wil je meer informatie over wanneer we trainen en de kosten per programma? Stuur dan een mailtje naar info@shredmasters.nl